Vsak dan se srečujemo z produkti 3D oblikovanja. Naj bodo to oglasi na televiziji, video igre, fotografije, ki izgledajo enostavno predobre…


Vir: https://www.artstation.com/artwork/nEwrJr

Morda ste se kdaj vprašali, kako lahko nekdo naredi tako realistične slike/videoposnetke. Morda ste tudi pomislili, da bi se radi naučili, kako bi tudi sami lahko izdelali takšne osupljive stvari in jih pokazali svojim prijateljem.

Vsem, ki ste o tem razmišljali, se vam je nasmehnila sreča. Učno izdelovalni laboratorij na MIC-u Nova Gorica bo od 1.8.2022 do 5.8.2022, od 9:00 do 12:00, v učilni N3-22 prirejal brezplačne delavnice za vse, ki jih to zanima.  V delavnicah bomo spoznavali program Blender3D in vse, kar vam lahko ta program ponudi.

Kaj je Blender3D?
Na kratko, Blender je brezplačen in odprtokoden program za 3D grafično oblikovanje. Omogoča nam oblikovanje vse od avtomobilov, do ljudi, oblek in veliko več. Množnosti , ki jih ponuja Blenede je enostavno preveč  za enega samega človeka.

Kaj se bomo naučili?
Najprej bomo začeli z navigacijo, nato bomo nadaljevali s osnovno manipulacijo in zaklučili z enostavnim 3D modelom. Ker je ta delavnica namenjena za začetnike, bomo večino časa posvetili osnovnim veščinam in navigiranju po programu. Naučili vas bomo, kako uporabljati glavne funkcije in vam predstavili kaj in kako lahko z programom izdelate. Na koncu pa bomo na kratko opisali tudi vaše karierne možnosti, ki se vam odprejo, če se odločite nadaljevati vašo pot učenja 3D oblikovanja.

Ne odlašajte in se prijavite na delavnico s spodnjim linkom! Število prijav je omejeno.
link