V tem projektu smo se odločili vstaviti 3D model v že obstoječ videoposnetek. Skoraj vsi koraki, razen urejanje videoposnetka, ki je bil urejen v PremierePro, so bili izvedeni v Blenderju. Cilj projekta je bil spoznati osnove posebnih učinkov in kako se le te uporablja v današnjih filmih.

Med projektom smo sledili temu vodiču: https://youtu.be/InIuTtt7W3E

Začeli smo s pretvorbo videoposnetka v zaporedje PNG slik. To pomeni, da smo pretvorili videoposnetka v posamične slike. To nam je omogočilo, da smo lahko gradivo uvozili v Blender in si sami izbrali hitrost videoposnetka. Ker video tudi ni kodiran, pomeni, da bo predvajanje, ko skačemo med raznimi deli posnetka veliko bolj tekoče.

VIR: https://youtu.be/InIuTtt7W3E

Nato smo začeli s postavitvijo tako imenovanih sledilcem gibanja. To so orodja, s katerim Blender ugotavlja, kako se kamera premika po prostoru glede na to, kako se le ti premikajo po sceni s tem, da sledijo spremembam v perspektivi, lokaciji, rotaciji in velikosti.

VIR: https://youtu.be/InIuTtt7W3E

Ko smo bili zadovoljni z rezultatom smo nadaljevali delo s postavitvijo enostavne 3D scene za testiranje natančnosti rekonstrukcije 3D gibanja kamere. Ko smo znižali tako imenovano “track error” na dovolj nizko številko smo zadevo zapekli in nadaljevali s compositingom.

VIR: https://youtu.be/InIuTtt7W3E

Na koncu smo še spremenili podlago v transparentn lovilec senc in kocko zamenjali z modelom Corvette C7 Stingray.