V zadnjih dveh desetletjih je prišlo do prave eksplozije na področju tako imenovanih “indie” iger, kjer celotno igro razvija zelo majhna ekipa, včasih pa tudi samo en posameznik. Kdo od vas se še ni srečal z vsaj enim proizvodom igralniške industrije? Tako ste se ob igranju svoje najljubše video igre skupaj s prijatelji že morda vprašali, kako lahko nekdo ustvari tako kompleksen virtualen svet. Ali lahko sploh nekdo sam ustvari tako dinamičen in realističen virtualen svet brez podpore stotih drugih programerjev?

To in še več bo tema delavnice, ki jo bo Učno izdelovalni laboratorij organiziral od 8. 8. 2022 do 12. 8. 2022, od 9:00 do 12:00, v učilnici N3-22 Na delavnici boste spoznali program Unreal Engine in se popeljali skozi izdelavo vaše prve video igre. Pridobili boste znanja o orodju, ki številnim ustvarjalcem po svetu omogoča hitro in enostavno ustvarjanje osupljivih izkušenj.

Kako?
S pomočjo specializirane programske opreme (game engine), ki vsebuje že vse potrebno za izdelavo vseh vrst virtualnih izkušenj. Omogoča vam ustvarjalno in zanimivo kreiranje virtualnih izkušenj, medtem ko program sam poskrbi za vso infrastrukturo (kontrole, grafiko, itd.).

Zakaj Unreal Engine?

Unreal Engine je brezplačen* program, ki vam olajša ustvarjanje vseh vrst video iger, VR izkušenj, arhitekturnih in avtomobilskih vizualizacij in po novem tudi filmov. V svoji sferi je skoraj nepremagljiv. Njegova prednost pred drugimi programi, kot sta CryEngine in Unity, je njegova enostavnost. Pri uporabi programa Unity se morate na primer naučiti osnov programiranja, medtem ko v programu Unreal Engine vse to delate z blokovnim programiranjem, ki je veliko lažje in bolj razumljivo za začetnike.

*Program je brezplačen, dokler ga ne uporabljate v komercialne namene.

Vabljeni, da se nam pridružite. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.

Delavnica je brezplačna, prijave pa sprejemamo do 8. 8. 2022 na spodnji povezavi:
link